BetterBuxus®

BetterBuxus®

Twenthe Plant Official Dealer BetterBuxus®

Met trots kunnen wij mededelen dat wij de officiële dealer van BetterBuxus® zijn! BetterBuxus® zijn nieuwe Buxusrassen die resistent zijn tegen de schimmelziekte Calonectria pseudonaviculata (oude naam: Cylindrocladium).

BetterBuxus zorgt ervoor dat buxus weer aangeplant kan worden in de tuin zonder dat u veel hoeft te spuiten tegen schimmels. Tevens is BetterBuxus® beter bestendig tegen de Buxusmot, maar deze dient wel onder controle gehouden worden.

BetterBuxus® Renaissance

Deze laag groeiende Buxus heeft een mooi glanzend, klein blad en is uitermate geschikt voor lage hagen. ‘Renaissance’ heeft kleine bladeren en blijft heel het jaar donkergroen. Door zijn eerder trage groei hoeft hij minder gesnoeid te worden en volstaat 1 snoeibeurt per jaar.

BetterBuxus® Babylon Beauty

Deze Buxus heeft eerder lichtgroene, kleine bladeren en is ook prima geschikt voor lagen toepassingen. ‘Babylon Beauty’ heeft een lage spreidende groeiwijze indien niet gesnoeid. Dit maakt hem ook geschikt als bodembedekker voor bv. Openbaar Groen.

Deze plant is ook geschikt voor slechtere gronden vanwege zijn zeer sterke wortels.

BetterBuxus® Heritage

Deze hybride is heel gelijkend op de gekende Buxus sempervirens maar groeit iets compacter. Hij heeft medium tot donkergroen, glanzend blad en vraagt een hoge bemesting. Op arme zandgronden en bij lage bemesting kan deze plant verkleuren in de herfst en winter maar zal in het voorjaar bij stijgende temperaturen opnieuw groen worden. ‘Heritage’ is geschikt voor universele toepassing als haag of snoeivorm.

 

 

 

BetterBuxus® Skylight

Deze selectie groeit het snelst van de 4 hybriden en heeft mooi mediumgroen, glanzend blad. Door zijn goede groei is hij uitermate geschikt voor bollen, volumetoepassingen zoals wolken en wat hogere hagen. Deze plant heeft ook zeer sterke wortels.

Ontdek BetterBuxus®