Bloombux®

Bloombux®

Bloombux® – eenvoudig te onderhouden, snoei verdraagzaam en ongevoelig

De Bloombux® is een alternatief voor de buxus! Deze nieuwe, creatieve kweekvariant is namelijk geen buxus maar een rhododendron. Onze Bloombux® combineert de positieve eigenschappen van de buxus met de voordelen van de rhododendron!

De bloemen van de Bloombux® zijn niet alleen een lust voor het oog, ze trekken ook allerlei nuttige insecten aan. Vooral hommels en ook bijen en vlinders voelen zich aangetrokken door de bloemen van deze buxusvervanger.

ONTDEK HET HET ASSORTIMENT

Wat is de Bloombux® precies?

De Bloombux® & Bloombux® Magenta – botanische naam Rhododendron micranthum 'Microhirs 3' & 'Microhirs 9' – maakt deel uit van de dwergstruiken. Net als de buxus is de Bloombux® winterhard en is hij geschikt als potplant of als haag of oppervlaktebeplanting in de tuin. Wie de Bloombux® als alternatief voor de buxus in zijn tuin zet, profiteert van een lage groeihoogte van maximaal 70 centimeter. Dat maakt het onderhoud aan de Bloombux® eenvoudig en ongecompliceerd.

De Bloombux® stelt relatief weinig eisen aan de locatie en de bodemkwaliteit. Ook kalkhoudende grond is voor de Bloombux® geen probleem; wel moet de bodem luchtig zijn. Wat verder kenmerkend is voor de Bloombux®, is zijn unieke bloemenpracht in de vroege zomer. Zo kunt u zich in het hoogseizoen opmaken voor grote bloemen met een diameter tot wel 8 centimeter. Dat maakt de Bloombux® tot een feest voor uw tuin.

Voordelen van de Bloombux® op een rijtje:

  • Flexibel qua locatie
  • Prachtie bloemen
  • Ongevoelig voor typische buxusziekten en plagen
  • Relatief wienig onderhoud nodig
  • Zeer goed in vorm te snoeien