Hydrangea pan. 'Bloody Marie'®

Hydrangea pan. 'Bloody Marie'®

Nieuw introductie Hydrangea paniculata!

Een nieuw stabiel soort! De scheuten van de jonge plant zijn licht- tot okerbruin, terwijl de oudere takken zich in een wat donkerder tint presenteren. In de tuin bereikt 'Bloody Marie' ® een hoogte van 120 tot 150 centimeter en een groeibreedte van ongeveer 80 tot 120 centimeter. Zonder snoeien is de gemiddelde jaarlijkse groei ongeveer 25 centimeter. 

De pluimhortensia 'Bloody Marie'® ontwikkelt een mooie en compacte groeiwijze en tooit zich tijdens de bloeiperiode met haar betoverende witte bloempluimen. De Hydrangea paniculata 'Bloody Marie'® geeft de voorkeur aan een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Een tegen de wind beschutte standplaats is het beste om te voorkomen dat de scheuten afbreken bij harde wind.

De bloempluimen van de ‘Bloody Marie'® zijn 20 tot 25 centimeter groot, kegelvormig en te bewonderen van juli tot september. De bloempluimen bestaan uit talloze kleine individuele bloemen en zitten aan het einde van de scheuten. Aanvankelijk zijn de bloemen mooi roomwit. In de loop van de zomer worden ze eerst lichtroze en in de herfst sterk donkerrood. Een prachtige tuinplant maar ook voor terrassen en balkon zeer geschikt en zeer winterhard.

ontdek het ASSORTIMENT