Rubus id. 'Raspbeary'®

Rubus id. 'Raspbeary'®

Nieuwe introductie Rubus!

Rubus id. 'Raspbeary' staat ook wel bekend om de Framboosboom of Der Himbeerenbaum! 

Frambozenstruiken zijn bekend, maar een framboos als boom? De 'Raspbeary'® frambozenboom is een uit Japan afkomstige fruitige innovatie in de wereld van zacht fruit. De kleine stam met een stamhoogte van ongeveer 40 tot 50 centimeter is perfect als snackfruit, zowel in de border als in een kuip op het terras of balkon. Deze frambozenstruik sterft in de winter niet af en wordt ca 3 meter hoog, zodat de vruchten makkelijk te plukken zijn en u niet hoeft te bukken.

Van mei tot juli produceert de 'Raspbeary'®-framboos zijn kleine, witte en eenvoudige bloemen, die in pluimen bij elkaar staan en fel schitteren in de zon. Gedurende deze tijd kunt u talloze insecten op de struiken observeren, die hier een rijke voorraad voedsel vinden.

De frambozenstam maakt het plukken van de heerlijke frambozen erg gemakkelijk. De vruchten hebben een fruitig-zoet aroma en kunnen worden geoogst van juli tot september. In deze periode worden voortdurend nieuwe bessen geproduceerd, zodat de smakelijke vruchten u de hele zomer vergezellen. Last but not least ziet deze frambozenstengel er gewoonweg betoverend uit en is dus een nuttige tuinplant en sierstruik in één. 

Verkrijgbaar vanaf voorjaar 2023, in speciale pot met een speciaal etiket geleverd!

ontdek HET ASSORTIMENT