Saskatoon Berry®

Saskatoon Berry®

De eetbare vrucht!

Saskatoon berries (Amelanchier alnifolia) lijken veel op bosbessen, hoewel ze meer verwant zijn aan de appelfamilie. Velen zouden de smaak van Saskatoon Berry beschrijven als een zoete, nootachtige amandelsmaak.

Ze bevatten veel vezels, proteïnen en antioxidanten. De bessen rijpen eind juni of begin juli. U kunt ze bevroren goed bewaren waardoor ze het hele jaar door beschikbaar zijn. Dit soort groeit in bijna alle omstandigheden, van zeeniveau tot in de bergen, en zijn minder kieskeurig wat betreft bodemomstandigheden dan bosbessen.

Net als de appel familie, blijven Saskatoons rijpen nadat ze zijn geplukt. Volledig rijpe bessen zijn zoeter en hebben een vollere vruchtensmaak, maar zijn zachter en gemakkelijker te beschadigen.

Saskatoon berries groeien uit tot een bladverliezende struik of kleine boom die 2-3 meter hoog kan worden. De volwassen struiken hebben elk voorjaar witte bloemen. Saskatoons komen oorspronkelijk uit Noord-Amerika en groeien wild van Alaska tot Maine.

ONTDEK HET ASSORTIMENT

Rijk aan vitaminen, antioxidanten en anthocyanen!

De vruchten van de Saskatoon Berry (Amelanchier alnifolia) zijn al eeuwenlang bekend in de natuurgeneeskunde.

  • Rijk aan vitaminen, antioxidanten en anthocyanen
  • Worden gebruikt in muffins en taarten, sap, gelei en jam
  • Geven vrucht op eenjarig hout
  • Bij snoeien is een tweede bloei en oogst mogelijk

Een oeroude manier om van de indianenbessen te genieten is via ingekookt sap, gelei en jam. En natuurlijk zijn ze ook heel lekker in muffins.